Hoekwoning Bunnik

De bewoners van deze woning hebben mij ingeschakeld, omdat ze de verbouwing echt goed wilden aanpakken. Een doordacht plan, waar nagedacht is over zichtlijnen, looproutes, gebruik van ruimtes, eenheid en rust heerst en verbinding met de natuur wordt gemaakt, zonder dat het een saai geheel wordt. Ik mocht een ontwerp maken voor de begane grond en badkamer op de eerste verdieping. Voor dit project heb ik ook projectbegeleiding gedaan. Ontzettend leuk en fijn om zo tijdens de bouw nog de mogelijkheid te hebben om te kunnen schakelen en betrokken te blijven, zodat het uiteindelijk ook echt het resultaat geeft die de bewoners wensen.

Op de begane grond is gekozen voor een marmoleum vloer van Forbo. Doordat deze op de gehele begane grond ligt vormt dit al een mooie basis voor de rest van het interieur. Het openbreken van de bestaande wand tussen keuken en woonruimte heeft ervoor gezorgd dat er een leefkeuken gerealiseerd kon worden. Een bestaand vierkant raam in de keuken heeft plaatsgemaakt voor een verticaal raam die doorloopt tot de vloer. Dit geeft prachtige zichtlijnen naar de tuin. De open uitstraling van de woonkamer en leefkeuken wordt subtiel onderbroken door een kleine tussenwand. Zo voelt de zitkamer toch gezellig, zonder dat het de verbinding naar de tuin verstoord.

serene sfeer

De wens van de klant was om een serene sfeer te creëren. Hiervoor is gekozen voor een marmoleum vloer over de gehele begane grond. De kleur van de vloer heeft een warme natuurlijke tint. In combinatie met de houten keukenfronts geeft dit al een prettige sfeer. Om de warme tinten op te frissen is gekozen voor de koele tint Blackened van Farrow & Ball.

leefkeuken

De locatie van het kookeiland zorgt voor een centraal punt in de ruimte. Hierdoor is het echt een leefkeuken geworden en maakt het ook gelijk weer een verbinding met de woonkamer. De fronts hebben een warme kleur, evenals het werkblad. Ook hier zorgt de kleur Blackened van Farrow & Ball weer voor de frisse toon.

verticaal raam

Door het plaatsen van een verticaal raam bij de keuken wordt er verbinding gemaakt met de tuin. Dit komt mede doordat het raam doorloopt tot de vloer. Het raamkozijn is niet in een kleur geverfd, de houtkleur komt overeen met de keukenfronts. Door dit raam kunnen de bewoners elk seizoen genieten van de tuin en heb je gelijk een levend kunstwerk. En extra leuk en mooi hoe het daglicht via het verticale raam naar binnen komt.

structuur behang arte manila spiral

De wand achter de bank is behangen met het structuur behang van Arte. Geweven touwen en koorden zijn met de hand geplaatst. Hierdoor voel je daadwerkelijk de structuur en zorgt het lijnenspel voor prachtige organische vormen. De strakke lijnen van het interieur worden door dit patroon weer in balans gebracht en het geeft een zachte en luxe uitstraling.

Heel bewust is ervoor gekozen om het tussenwandje ook mee te behangen, hierdoor wordt de zitkamer op een subtiele manier gescheiden van de eetkamer, maar maakt het wel weer verbinding met de rest van de ruimte.

Door de neutrale tinten op de wanden zorgt de bank in de kleur groen/bruin voor een beetje pit. En maakt het ook weer een mooie verbinding met de vloer.

light grey

De serene sfeer van de begane grond is doorgetrokken in de hele woning, zo ook de badkamer op de eerste verdieping. De wanden hebben hier de kleur Light Grey van Farrow & Ball gekregen. Een rustig, maar wel stevige kleur wat zorgt voor een fijn contrast met de licht grijze vloer en deel wandtegel.

black clay

Voor de badkamer is gekozen voor mat zwarte kranen. Ook is het raamkozijn geverfd in een kleur zwart. De kleur Black Clay van LAB Paint past hier mooi bij. Dit is een stijlvolle zwart, want een klein beetje neigt naar antraciet. Hierdoor sluit het mooi op elkaar aan en voelt het niet hard aan.

details

In dit huis klopt het interieur, omdat er echt gekeken is naar details. Zo komt de kleur hout van de keukenfronts weer terug in het badkamermeubel en de spiegel. Op deze manier ontstaat er verbinding, zonder dat het geheel saai of eentonig wordt. En de tegels op de achterwand van het toilet op de begane grond komen in de badkamer weer terug als vensterbank.

handgemaakte natuurstenen tegel

De achterwand van het toilet is voorzien met een natuurstenen tegel. Deze tegel is getrommeld afgewerkt, waardoor de randjes niet strak en recht zijn. Zo is elke tegel uniek en mede door de kleurnuances van het natuursteen geeft dit een levendig en speels effect. Doordat er wel gekozen is voor een neutrale tint past deze tegel ook goed bij de marmoleum vloer.

Geef een reactie